Košarkaši Srbije su bili bez milosti protiv ekipe Filipina. Iako su Filipinci, kako smo već pisali, ogromni fanatici kada je reč o košarci, to nije bilo dovoljno protiv razgoropađene ekipe Srbije koja je lepršavom igrom, sa mnogo atraktivnih poteza, "pregazila" reprezentaciju Filipina.

Filipinci su „pripretili“, ako bi tako moglo da se kaže“, jedino u prvoj polovini prve četvrtine, da bi nakon toga, na parketu praktično bila samo jedna ekipa – Srbija. 126:67 bio je rezultat na kraju, ubedljivo najefikasniji meč Plavih i prava pozivnica da za dva dana na Plavi.rs UŽIVO gledate live stream prenos meča između Srbije i Italije  – 4. septembra u  13:30 sati po srednjeevropskom vremenu (19:30 po lokalnom).


Košarkaši Srbije rutinski su „otvorili“ meč protiv reprezentacije Filipina. Moglo bi se reći da protiv ekipe Filipina igraju „na pola gasa“. Prva četvrtina završena je rezultatom 28:13, a na pauzu na poluvremenu se otišlo sa još većom razlikom 62:35 za Srbiju.

Za razliku od meča sa Angolom, kada su Plavi „razvalili“ protivnika fenomenalnim šutevima za tri poena, u meču protiv Filipina to nije u potpunosti bio slučaj pa su košarkaši Srbije tokom prvog poluvremena postigli „samo“ sedam trojki, sa dobrim procentom efikasnosti od 58 posto (7/12).

Jokić, o kome dobri poznavaoci košarke već sada govore da će verovatno biti najbolji srpski košarkaš svih vremena, tokom prvog poluvremena postigao je devet poena, Raduljica je dao 11 koševa, Bjelica 8, Gudurić – 7, Milutinov – 6, po pet poena postigli su Birčević i Bogdanović.

Plavi su u prvom periodu meča bili nemilosrdni sa linije slobodnih bacanja sa učinkom 13/13 a veoma efikasni naši košarkaši bili su i u šutu za dva poena – 14/19, što je odličnih 74 procenata učinka.

Sa druge strane, kod košarkaša Filipina, Perez je u prvom poluvremenu postigao 8 koševa, Bolik je postigao  koš manje.

Nema opuštanja

Uprkos velikoj razlici, košarkaši Srbije u treću četvrtinu ulaze onako kako i treba, sa čak dve trojke na samom početku trećeg perioda meča.

Obe trojke postigao je odlični Bogdanović koji je prednost Srbije podigao na 35 poena razlike – 70:35. U nastavku trećeg perioda igre Plavi ne posustaju, pa razlika prelazi i fenomenalnih 50 poena da bi se meč završio sa čak 59 poena razlike.

fotogafije FIBA

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pratite Plavi.rs na FB