Naši reprezentativci u meču protiv Angole, osim bez Teodosića i Milosavljevića, koji zbog povreda neće moći da pomognu svojim saigračima tokom ovog prvenstva, počela je i bez Bjelice, koji ima upalu kolena pa je morao da pauzira uvodni meč Mundobasketa. Na kraju meča malo je falilo da se ponovi rezultat iz 2010. godine kada je Srbija Angolu na Svetskom prvenstvu pobedila sa čak 50 koševa razlike. Rezultat po četvrtinama bio je 20:29, 12:21, 15:28 i 12:27. Najefikasniji košarkaša u srpskoj reprezentaciji bio je Bogdanović sa 24 poena, po 14 poena postigli su Jokić i Milutinov, Marjanović je dao 12 koševa, Gudurić 9, Birčević 7...

Srbija je počela meč u sledećem sastavu: Birčević, Gudurić, Micić, Raduljica, Bjelica, Bogdanović, Jokić, Jović, Lučić, Marjanović, Micić, Milutinov, Simonović.

Veliki trojkaški duel – Bogdanović – Morais obeležio prvi segment meča

Srbija je dobila prvi period igre rezultatom 20:29. Prvu četvrtinu obeležio je „trojkaški duel“ srpskih i košarkaša Angole. Obe ekipe bile su veoma efikasne sa linije van 6.25, Plavi su postigli pet trojki sa fenomenalnim skorom 5/6. Košarkaši Angole uprkos odličnom učinku sa linije van tri poena nisu uspeli da se snađu pod košom Srbije.

U drugom periodu nastavlja se dominacija Srbije, završen je rezultatom 32:50 za naše. Srbija je imala učinak od 73 posto za tri poena nakon poluvremena i to je i glavni razlog vođstva Srbije. Naši košarkaši u prvom poluvremenu dobri su bili i kada je reč o efikasnosti za dva poena – 67 posto.

Srbija je na početku prvenstva pokazala veoma raskošnu igru, uprkos činjenici da je Angola igrala veoma agresivnu odbranu. Bogdanović je na kraju prvog poluvremena imao fenomenalnih 4/5 za tri poena, dok je reprezentativac Angole Carlos Morais završio sa „samo“ 3/5.

Van linije 6.25 rešetali su i Jokić – 2/2, Gudurić i Birčević za ukupan skor za tri poena nakon prve dve četvrtine 8/11.

U trećoj četvrtini Plavi su rutinski odradili posao pa je završena rezultatom 47:78. 

U poslednjem delu meča, pomalo intertna zonska odbranu Angole nije bila problem za prodore Jokića, proradio je u svom stilu i odlični Marjanović. Bogdanović je na pet minuta pred kraj meča već stigao do 24 poena, što je bio i njegov konačni učinak, uz čak 13 postignutih trojki reprezentacije Srbije.

Fotografije: FIBA

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pratite Plavi.rs na FB