Košarkaši Srbije poraženi su u četvrtfinalu Mundobasketa od odlične ekipe Argentine 97:87. Srbija je, nažalost, ponovila igru iz meča protiv Španije, pa je porez bio neizbežan. Srbiji predstoji borba za poziciju od 5. do 8. mesta.

Argentina je krenula agresivno na Srbiju, onako kako su radili i Španci. U prvoj četvrtini rezultat je bio 25:23 za Argentince, u drugoj 29:26 takođe za Gaučose. Argentinci pred kraj druge četvrtine koriste oružje koje je bilo karakateristično za Plave – šut za tri poena. Imaju odličan šut za tri poena pa održavaju prednost na oko pet poena početkom treće četvrtine.

Onako kako je trener Argentinaca Serhio Hernandez i najavio pred početak meča, Argentina će morati, ako želi da pobedi Srbiju, da i u drugom poluvremenu igra brzo. To njegovi puleni i rade i to uspešno za sada.

 

Ono što sigurno ne raduje ljubitelje košarke u Srbiji jeste vrlo lepršava igra Argentinaca o čemu svedoči i ovaj fenomenalni potez Gaučosa, tačnije fenomenalnog Campaca.

Do ovog meča, statistički gledano Argentina ima bolju realizaciju. Srbija je, nakon meča sa Španijom značajno pokvarila statistiku pa je tako za šut za tri poena, koji je do Španije bio zaštitni znak naših košarkaša, Srbija ubacila svega 31 posto šuteva, dok je Argentina u ovom pogledu daleko uspešnije – 53 posto. Takođe, sa linije slobodnih bacanja Srbija ima 82 posto uspešnosti, dok Argentina ima čak 91 posto uspešnih šuteva.

Pred kraj treće četvrtine Srbija uspeva da smanji vođstvo Argentinaca na svega jedan koš. U poslednji minut trećeg dela igre ušlo se sa 68:67 za Gaučose. To je bio i krajnji rezultat treće čevrtine uzbudljivog meča između Srbije i Argentine.

Trojkaški „obračun“ na početku četvrte četvrtine

Poslednjih deset minuta igre Srbija počinje na najbolji mogući način – trojkom Gudurića za vođstvo Srbije 70:68, to je šest trojka iz osamnaest pokušaja srpskih košarkaša. Argentinci ubrzo odgovaraju istom merom i to nakon šuta fenomenalnog Kampaca. Argentina u tom trenutku ima 11 do 22 u šutu za tri poena. Kampaco već u narednom napadu Argentinaca daje još jednu trojku za 74:70 za Gaučose.

Srbija i dalje nema rešenje u odbrani, škripi i u napadu, a pokušaji da se trojkama reši utakmica su jalovi pa na 3:17 pred kraj meča Argentina ima dvocifrenu prednost – 87:76. Na 11 razlike za Gaučose Bogdanović pokušava trojkama da spasi što se spasti može, ali ni njemu ne polazi za rukom. Bogdanović pred sam kraj meča postiže trojku na minut i 20 pred kraj pa je rezultat 91:85 za Argentinu. Kampaco pogađa dvojku, Plavi gube loptu u napadu, Argentinci postižu još dva poena zakucavanjem Luisa Skole i time se stavlja tačka na ovaj meč jer je rezultat 95:85 na 39 sekundi pred kraj meča. Konačni rezultat je 97:87 za Argentinu.

Najefikasniji igrač u timu Srbije bio je Bogdanović sa 21 košem, Bjelica je dao 18 koša, Jokić 16. Među Argentincima najbolji je bio fenomenalni Skola sa 20 poena, Kampaco je postigao 18 koševa, Garino 13.

 

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pratite Plavi.rs na FB