Srbija je protiv Azura tokom priprema imala ubedljiv skor - dva od dva. Ipak, očekuje nas težak meč naročito zbog činjenice da su Azuri reprezentacija koja je spremna da brzo preokrene meč serijama u finišu. Srbija na megdan Italiji izlazi 4. septembra u  13:30 sati po srednjeevropskom vremenu (19:30 po lokalnom). Pratite meč UŽIVO putem live streama na plavi.rs.

Stari znanci

Najpre na Akropolis kupu u Grčkoj, koga je Srbija osvojila na posletku, Srbija je Italiju savladala izuzetno ubedljivo sa 32 koša razlike. U prvoj četvrtini Orlovi su postigli mali broj koševa - 14, ali su se raspucali u drugoj i trećoj četvrtini da bi na kraju rezultat bio, moglo bi se reći i pomalo poražavajući za Italijane.
Tada je Jokić postigao 20 poena, a zabeležio je i još četiri skoka i isto toliko asistencija.
Bogdanović je dao 15 koševa, Gudurić, Bjelica i Marjanović su dali po 13 poena, dok je sa druge strane najefikasniji bio Marko Balineli sa 16 koševa, dok je legendarni Aleksandro Đentile dao 11 poena.

U drugom susretu Srbije i Italije, na Austiger kupu u Kini,  situacija je bila potpuno drugačija. Srbije je na kraju i tu trijumfovala, ali neuporedivo teže. Italijani su očigledno dobro skautirali Orlove pa je malo falilo da Italijani dobiju Srbiju. Rezultat na kraju meča bio je 71:65.

Pogledajte kako su, u svom stilu, Italijani prikazali roster :

Sve do pred kraj meča, tačnije do sredine poslednjeg perioda meča, Srbija je imala meč u rukama. Međutim, Italijani su tada su uspeli da naprave neverovatnu seriju od 17:0 i ozbiljno pripretili da naprave veliki preokret. Na samo dva minuta pred kraj meča stigli su i do vođstva.  Ipak, Orlovi su se pribrali a tačku na "i" stavio je Jović trojkom sa velike distance. Upravo ovakvi "padovi" mogu biti kobni u mečevima sa reprezentacijama poput Italije, koja važi za tim koji može svakome pomrsiti konce.

Na zvaničnoj FIBA svetskoj rang listi - Srbija na četvrtoj poziciji - Italijani 13.

FIBA je objavila i zvaničnu svetsku rang listu reprezentacija, koju možete videti OVDE.

Na ovoj listi reprezentacija Srbije je rangirana na odlično treće mesto iza reprezentacija SAD i Španije. Reprezentacija SAD je neprikosnovena na listi sa čak 793,7 poena, sledi Španija sa 703,4 poena, dakle čak 90 poena manje. Na trećoj poziciji nalazi se Francuska sa 650.2 poena, dok je Srbija na četvrtoj poziciji sa 645.4 poena. Iza Srbije slede Argentina, Litvanija, Slovenija, Grčka, Hrvatska, Rusija, Australija, Brazil, pa Italija na 13 poziciji sa 492.9 poena. Videćemo tokom prvenstva, koje ćete moći da pratite UŽIVO putem lajv streama na plavi.rs,  u kojoj meri je ova lista realna, ali se nadamo da će Srbija "demantovati" FIBA, kada je reč o poziciji na ovoj rang-listi. FIBA svetska rang lista košarkaških reprezentacija, koja je "powered by NIKE", pravljena je tako što su u obzir uzimani svi zvanični mečevi na takmičenjima pod FIBA patronatom u poslednjih osam godina. Rangirano je ukupno 149 reprezentacija.

Najveći aduti Azura - NBA zvezde Marko Belineli i Danilo Galinari

Italija u svom sastavu ima dva odlična NBA igrača, sa zavidnim stažom u najjačoj svetskoj košarkaškoj ligi. Reč je o izuzetnim košarkašima - Marku Belineliju i Danilu Galinariju. Ova dva imena, uz igrače koji igraju na Kontinentu - Luiđija Datomea, Amadea Dela Valjea i Avuda Abasa predstavljaće udarnu snagu Italijana.

Evo i rostera Italijana. Natupaju Della Valle, Belineli, Đentile, koji je inače dobro poznat ljubiteljima košarke, Biligha, Vitali, Galinari, Heket, Filoj, Bruks, Tesitori, Abas i Datome.

Pratite ovaj,  ali i ostale mečeve naše reprezentacije UŽIVO putem live streama na plavi.rs.

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pratite Plavi.rs na FB