Aleksandar Đorđević, trener Virtus Bolonje, i doskorašnji selektor reprezentacije Srbije, u intervjuu za italijanski „Tutosport“, pričao je o odluci da napusti nacionalni tim nakon Svetskog prvenstva u Kini.

Đorđević je rekao da je želeo da se fokusira klupskim obavezama koje će od njega zahtevati ozbiljnije angažovanje.

– Želim da koncentrišem svu svoju energiju na na projekat Virtusa. Reč je o veoma ozbiljnom zadatku i potreban je ogroman trud. Nacionalna selekcija, dupli angažman, su mi oduzimali dosta energije jer sam ja po prirodi autokritičan i veoma zahtevan prema sebi samom – rekao je legendarni košarkaš.

On dodaje da je osetio da je vreme za odlazak iz nacionalnog tima, ali i da je uzbuđen zbog budućnosti u italijanskom klubu.

– Bio sam dugo selektor i došlo je vreme za promenu. Bilo mi je teško da donesem tu odluku, ali je moralo tako. Posle pet godina je došlo vreme da kažemo „dosta”. Treneri osete kada je trenutak za odlazak i nove izazove. Virtus je danas moja opsesija – poručio je Đorđević.

Virtus je ostvario najbolji start sezone još od 2006. Posle četiri kola prvenstva, ekipa iz Bolonje za koju igraju Miloš Teodosić i Stefan Marković, nalazi se na prvom mestu.

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pratite Plavi.rs na FB